alive step up tek na kristalno palaco ljubljana btc city

Za nami je 8. Alive Step Up

800 tekačev, gasilcev in otrok na vrhu najvišje stolpnice

Na deževno soboto se je zbralo rekordno število tekmovalcev, ki so se že tradicionalno pomerili v vzponu na najvišjo slovensko stolpnico. Kristalna palača v ljubljanskem BTC-ju je za en dan postala tekaški poligon, edinstvena prireditev je potekala v čast Leotu in Junakom 3. nadstropja.

V organizaciji ekipe Alive je 8. Tek na Kristalno palačo pisal rekorde. Največ udeležencev do sedaj, čez 200 otrok, okrog 300 gasilcev in okoli 100 Junakov 3. nadstropja je skupaj s preostalimi tekači spisalo nepozaben dan. Dan, ki si ga je zapomnil vsak udeleženec. »Dogodek posvečamo Leotu ter Junakom 3. nadstropja in ponovno smo bili ganjeni do solz. Špalir več kot sto gasilcev, junaki za Junake, na vrhu Kristalne palače je vse pustil brez besed. Veseli smo, da nam je kljub slabemu vremenu ponovno uspelo izpeljati odličen dogodek in narisati nasmeh na obraz mnogim« je povedal Boštjan Gams organizator dogodka.

Najhitrejši tekač, Matjaž Mikloša je 479 stopnic in 21 nadstropij premagal v 1 min in 57 sekundah. Najbolj pogumni pa so vrh osvojili kar 31- krat in tako osvojili nadmorsko višino Triglava. »Letos se je zbralo rekordno število gasilcev. Gasilci tekmujejo v posameznih kategorijah in v štafetah v polni opremi z dihalnimi aparati ali brez. Veseli smo, da se je glas o edinstveni prireditvi razširil med gasilska društva in vsako leto beležimo večje število tekmovalcev v teh kategorijah. Spoštovanje vsem, saj je vzpon že brez opreme dosti zahteven, kaj šele z opremo« pravi organizatorka Živa Cesar Gams. Športni dogodek je povezoval David Urankar skupaj z Nikom Rakovcem in Andrejem Težakom – Teškyim.

Predstavnik Šport za zdravje Gašper Kromar je predsednici društva Junaki 3. nadstropja predal donacijo 1043 eur. Hvala vsem, ki ste se aktivirali in pomagali društvu Junaki 3. nadstropja. SMS linije se z zaključenim dogodkom Alive Step Up, ne zapirajo. Še vedno lahko pošljete SMS JUNAKI5 na 1919 in prispevate 5 eur za otroke obolele z rakom. 

Dogodek brez prostovoljcev ne bi mogli realizirati, zato je prav, da se vam na tem mestu iz srca zahvalimo. Hvala našim partnerjem, saj nam  omogočate, da preko športa:
– širimo osveščanje uporabe stopnic namesto dvigal, 
– širimo osveščanje o prisotnosti rakave obolelosti pri otrocih,
– v športnem duhu povezujemo gasilce in gasilska društva ter jih preko dogodka izpostavljamo. Cenimo njihovo delo in pomoč.

Hvala vsem tekmovalcem. Vi ste čar dogodka in vsa leta že  dokazujete, da za vas ni slabega vremena. Skupaj smo tako že preživeli dež, veter, mraz, sneg in sonce. Prav sonce pa naj sije dalje na prijatelje iz Društva Junakov 3. nadstropja. Vsak dan vidimo, kako se trudite in garate za vse družine, ki preživljajo najtežje trenutke. Vemo, da imate v načrtu še veliko odličnih projektov. Želimo vam, da jih uspešno izpeljete. Srečno!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.