Pravila tekmovanja

Step Up BTC City in Step Up Gasilci (1x osvojen vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Štart je na prizorišču, čas do stopnišča (cca 50m) se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 21. nadstropju. Po počitku se navzdol vrneš z dvigalom, ki je temu namenjeno. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo. V kategorijo Step Up Gasilci se lahko prijavi le oseba, ki ima opravljen nadaljevalni tečaj za gasilce. Podrobna navodila za gasilce.
1x osvojen vrh Kristalne palače (oprema s katero tečete po stopnicah: čelada, izolirni dihalni aparat (z uporabo maske), ognjevarne rokavice, škornji in obleka).

Ekstremni Step Up (3x osvojen vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Štart je na prizorišču, čas do stopnišča se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 21. nadstropju. Ko si prvič na vrhu se navzdol vrneš z dvigalom, ki je namenjen temu. Nato se sprehodiš ponovno do štartnega mesta. Pri vsakem posameznem vzponu se opravi tudi cca 150m ravnine do stolpnice. Čas te razdalje se ne meri. Enako velja pri drugem in tretjem vzponu. Čas navzdol se ne meri. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo. Štart drugega vzpona je 10 min po tem, ko zadnji tekmovalec zaključi s prvim vzponom. Enak postopek velja pri tretjem vzponu. Zmagovalec je najhitrejši v seštevku treh vzponov.

Step Up Štafeta Gorenc BBQ in Step Up Gasilske Štafete  (3 tekmovalci, vsak 1x osvoji vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Čas do stolpnice se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stolpnico. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 21. nadstropju. Ko prvi tekmovalec osvoji vrh, se z dvigalom vrne navzdol in po teku skozi koridor preda štafetno palico/trak in čip štafete naslednjemu tekmovalcu, ki čaka na štartu. Čas navzdol se ne meri. Enako naredi drugi tekmovalec. Ko tretji tekmovalec osvoji vrh, se štafetni tek konča. Zmagovalna štafeta je štafeta z najhitrejšim seštevkom časov treh tekmovalcev.

Step Up 2864 Run (31x osvojen vrh in premagana nadmorska višina 2864m) – Letos je kategorija ˝zamrznjena˝

Tekmovalec ima od določenega štarta na razpolago 4 ure, da 31x premaga Kristalno palačo. Merili bomo samo čase vaših vzponov. V ˝dolino˝ se boste tekmovalci vračali z dvigalom.

Štart je na ploščadi Kristalne palače, v šotoru nasproti odra.

Skupinski štart ob 9:00. Do 13:00 imate 4 ure časa, da opravite čimveč vzponov (maksimalno 31 – višina Triglava). Za zadnji uspešen vzpon se šteje tisti, ki je bil v celoti izveden še do 13:00.

Prvih cca. 50m se čas ne šteje, tek je namenjen ogrevanju pred vzponom. Čas se začne meriti v pritljičju.

Cilj je v 21. nadstropju. Čas vsakega vzpona se ustavi, ko prečkaš ciljno črto, vhod v hodnik oz. TIMING časovno preprogo. Sami skrbite za vašo lastno evidenco vzponov, TIMING ima uradno številko vzponov in čase ( Na cilju bo razpredelnica z imeni, kjer se sami odkljukate). Na cilju v 20. nadstropju bo tudi zdravstveno osebje.

Približno po vsaki uri bodo objavljeni stiskani vmesni rezultati in št. vzponov s strani Timinga na tabli v velikem šotoru.

Navzdol je spust z dvigalom v pritličje. Sprehodite se skozi recepcijo Kristalne palače, ven proti zadnji strani Kristalne palače in ponovno dol po rampi v garažo do -1 kleti.

Za končno razvrstitev se najprej gleda število vzponov. Več vzponov avtomatsko pomeni boljše mesto. V primeru, da ima več tekmovalcev enako število opravljenih vzponov, se preveri skupen čas vzponov kot so zabeleženi pri timingu (brez časa spustov in počitka).

Sanitarije so v prvem nadstropju zraven prevzema štartnih številk. Do tja pridete po tekočh stopnicah. Pred spustom z dvigalom pa lahko tudi sporočite upravljalcu dvigala, da ustavi v 1. nadstoropju.

Pred vhodom v Kristalno palačo, kjer se vsak vzpon začne bo voda, banane, čokolada. Osebno prtljago lahko pustite v garderobi, ki bo v avli Kristalne palače.

Step Up City Trail Challenge

Kategorijo se izvaja na rojstni dan Alive Step Up – tretja sobota v mesecu novembru! Štart je v kleti Kristalne palače (-3). Cilj je v dvajsetem nadstropju. Štart tekme je ob 10:00. Pridi vsaj 15 min prej. Tekmovalci opravite prvi vzpon (23 nadstropij) v obliki kvalifikacij (merimo čas). Najhitrejših 16 se uvrsti v finale.

Sledi tekma na izpadanje.
Pari:
8:8
4:4
2:2
Mali finale (za tretje mesto)
Veliki finale (za prvo mesto) 

Cilj je v 20. nadstropju. Tekmovalec, ki se prvi dotakne ciljnega traku, gre v naslednji krog.Vsak, ki v finalu izpade dobi tolažilni kos torte (ne pozabi, še vedno je to naš rojstni dan). Navzdol je spust z dvigalom v klet -3.

Junior Step Up, otroci tečejo brezplačno!

Otroci iz Ljubljanske regije se prijavijo pri svojih učiteljih športne vzgoje (tekmovanje je v okviru šolskih športnih tekmovanj). Ostale otroke pa starši prijavite na spodnji povezavi (na prijavnici izberite “Junior step up”.

Prevzem vrečke in štartnega kartončka od 9:15 dalje.

Zbor otrok pred odrom 9:40, ponovimo navodila in se ogrejemo.

Najprej štartajo najmlajši letnik 2013 in mlajši v skupini vsi skupaj tečejo za spremljevalcem okoli palače do hodnika in nato v Kristalno palačo.

Štarta se po principu kronometra. Vsak tekmovalec ima kartonček s štartno številko okoli vratu.
Ko prečka ciljni prostor, odda kartonček sodniku v roko, na kartončku bo označeno s kakšnim zamikom je kdo štartal. Najmljaši tečejo tudi s kartončkom, vendar se jim čas ne meri.

Pravica nastopa – Junior Step Up

Tekmujejo lahko učenci in učenke osnovnih šol.

Tekmovalna določila – Junior Step Up
–    Tekmuje se po določilih tega razpisa
–    Otroci štartajo 30m pred vhodom v Kristalno palačo, razvrščeni 4-5 tekačev (odvisno od prijav)
–    Naslednja skupina štarta 10 s za predhodno (po principu kronometra)
–    Poslušajo navodila štarterja in usmerjevalcev.
–    Pri vstopu na stopnišče se držijo pravil teka po stopnicah. Počasnejši se umika hitrejšemu vstran od ograje.
–    Pri vzpenjanju si lahko pomagajo z rokami, se oprijemajo ograje, stopnic ali stene.
–    Prepovedano je prerivanje in oviranje sotekmovalcev s katerimkoli delom telesa.
–    Na cilju OBVEZNO oddajo kartonček, po vrtsnem redu, kot so prišli skozi cilj
–    Vsaka kategorija ima cilj v drugem nadstropju (10., 13., 16.)

Kategorije – Junior Step Up
–  Starejši učenci (1) in učenke (2) letnik 2009 in 2010
–  Mlajši učenci (3) in učenke (4) letnik 2011 in 2012
–  Najmlajši učenci (5) in učenke (6) letnik 2013 in mlajši – čas se jim ne meri

Tekmovalne Razdalje – Junior Step Up
–    Starejši: tek po stopnicah do 16. nadstropja
–    Mlajši: tek po stopnicah do 13. nadstropja
–    Najmlajši: tek po stopnicah do 10. nadstopja – čas se jim ne meri

Urnik tekmovanja – Junior Step Up
9:00 – Registracija in prevzem majice, darilne vrečke in štartnega kartončka
9.45 – ZBOR Tekmovalcev pred odrom
10.00 – 10.15  Štart Najmlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.15 – 10.30  Štart Mlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.30 – 10.45  Štart Starejših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)

Priznanja Junior Step Up
Prvi trije prejmejo medalje. Razen v kategoriji najmljaši, kjer se čas ne meri. Vsi udeleženci prejmejo priznanje-spominske medalje.

Prijave – Junior Step Up
Preko Timingove aplikacije šolskih športnih tekmovanj.

Vse dodatneinformacije – Junior Step Up
[email protected]/041 923 167

Gasilci

Vsak tekmovalec gasilec mora imeti ob prevzemu štartne številke s seboj:
– osebni dokument
– vsak gasilec, ki uporablja IDA mora biti star vsaj 18 let, je zavarovan in mora imeti opravljen tečaj za operativnega gasilca, kar je potem razvidno tudi iz samega vpogleda v matični list, ki ga priloži.

Gasilci, ki tekmujejo v kategoriji SUG, SUŠG in SUEŠG s seboj prinesejo delujoči in redno testirani izolirni dihalni aparat na katerem mora biti nameščene kompozitna tlačna posoda, če kateri od prijavljenih želi tekmovati s tlačno posodo, ki je težja od kompozitne lahko tekmuje, vendar se rezultat v kategoriji ne spreminja zaradi teže tlačne posode.

Specifikacije ostale opreme:

Čelada
ognjevarna čelada za gašenje notranjih požarov mora ustrezati standardu evropske unije EN 443

Obleka
ognjevarna obleka za gašenje notranjih požarov mora ustrezati standardu EN 469 (sestavljena in najmanj dveh plasti)

Rokavice
rokavice morajo ustrezati standardu EN 659 (ognjevarne gasilske zaščitne rokavice) in ne tehnične ali sanitarne rokavice

Obutev
Gasilski zaščitni škorenj mora ustrezati standardom EN 15090.

STEP UP BLACK FRIDAY (1x osvojen vrh / ženske / v petkah) – letos je kategorija ˝zamrznjena˝

Kategorija je namenjena nežnejšemu spolu. Obvezna oprema – čevlji z najmanj osem centimetrov visoko in ne več kot dva cmentimetra široko petko. Štart iz prizorišča je skupni, čas do stopnišča (cca 150m) se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Tu vas štarter spušča v hodnik v razmaku 10 sekund. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Po počitku se navzdol vrneš z dvigalom, ki je temu namenjeno. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo.

Čipi

Tekmovalci bodo imeli čip in bodo merjeni z merilnim sistemom Timinga. Cena čipa je 3€. Za štafete bosta namenjena dva prilepljena čipa na štafetni palici. Čip je že v štet v prijavnino