Politika varstva osebnih podatkov

Na naši spletni strani skrbimo za zasebnost naših strank, ki nam zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji, posredujejo svoje podatke. Z uporabo naših spletnih strani soglašate, da Športno društvo Alive, pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke.

Katere osebne podatke zbiramo?

– podatke e-sporočil (ime in priimek, e-naslov, zadeva),
– podatke potrebne za prejemanje e-novic (e-naslov),
– podatke prijavnih obrazcev za prijavo in udeležbo na tekmovanju (ime in priimek, letnik, naslov, velikost majice, e-naslov, telefon),
– podatke e-naročil (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon),
– podatke prijavnih obrazcev za razstavljavce (naziv pravne osebe, naslov, ime in priimek, telefon, e-naslov).

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:
– če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete),
– če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami,
– če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo,
– če to od nas zahteva zakonodaja.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na vaše sporočilo, pošiljanje naročenih e-novic, pošiljanje naročenega blaga, sodelovanje na dogodku kot razstavljavec, prijava na tekmovanje in s tem povezano vodenje plačil, objava štartne liste, objava rezultatov (ime, priimek, letnik).
Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke se obdelolujejo skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili se jih toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do vašega preklica.

Po preteku obdobja hrambe se osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anomizira, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko kadarkoli kontaktirate na naslov društva [email protected]. Na istih naslovih lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ali veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za pošiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kje hranimo vaše podatke?

Upravljavec podatkov je Športno društvo Alive. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi seznama lahko pomagajo organizacije (obdelovalci, npr. Timing Ljubljana ipd.), ki so tehnično bolje opremljeni od nas. Podatke hranimo na območju EU.